Potraviny v dopravě

Kód předmětu:
15Y2PT
Studium:
navazující magisterské
Studijní program:
Technika a technologie v dopravě a spojích (N 3710)
Forma studia:
prezenční
Počet kreditů:
2
Rozsah výuky:
2 + 0 hodin týdně - v prezenční formě studia
Typ předmětu:
povinně volitelný
Semestr | jazyk | obor:
čeština všechny obory
Zakončení:
klasifikovaný zápočet (kz)
Vyučující předmětu:
 
roh  Přednášky:
Ing. Petr Musil
Garantující ústav:
Ústav jazyků a společenských věd (16115)
Klíčová slova:
doprava, poživatiny, nutriční politika
Anotace:
Nutriční politika. Interakce doprava a poživatiny. Zdravotní rizika. Hygienické zabezpečení. Příklady z praxe z ČR a ze světa. Problematika jídelních vozů, stavebních vlaků a podobných zařízení. Legislativa.
Cíle:
Cílem předmětu je seznámení studenta s nutriční politikou,problematikou poživatin v rámci rezortu dopravy, zdravotními riziky, hygienickým zabezopečením, legislativou týkající se dané oblasti a aplikací znalostí v praxi v ČR a ve světě.