info k situaci na Ukrajině
logo ČVUT FD

Expedice za tramvajovými provozy do Francie červenec 2017

Začátkem července vyjela skupina našich studentů na expedici za povětšinou tramvajovými provozy do Francie. Během sedmi dnů jsme navštívili provoz a zázemí městské dopravy v nejméně deseti městech. Účastníci tak mohli bezprostředně sledovat a porovnat vývoj koncepce plánování moderních tramvajových provozů v průběhu času, různé přístupy jednotlivých měst a jejich dopady, raritní počiny v podobě spodního přívodu proudu nebo i tramvají na pneumatikách a v neposlední řadě i porovnat různé koncepce nízkopodlažních tramvají v praxi. V nabitém programu zbyl v letních vedrech čas i na oddych ve vlnách oceánu nebo ve stínu pověstných katedrál, navštívili jsme i Omaha beach nebo Mont Saint Michel. V průběhu podzimu připravujeme promítání s diskusí v rámci přednášek Drážní společnosti.

Expedice byla podpořena z programu na podporu rozvojových projektů akademických pracovníků a studentů na ČVUT FD v rámci Institucionálního plánu ČVUT FD.

Navštívená místa: google mapa .

Mapa cesty expedice: google mapa .

Fotografie:

fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie fotografie