Modernizace traťového úseku Čáslav–Havlíčkův Brod

Zadání

V rámci zkvalitnění dopravní cesty a dopravního provozu na ní navrhněte na železničním traťovém úseku Čáslav–Havlíčkův Brod takové stavební a provozní (dopravní technologie) úpravy, které povedou ke zvýšení traťové rychlosti, propustné výkonnosti a zlepšení nabídky železniční dopravy v regionu, jímž trať prochází. Při řešení studie zohledněte postavení uvedené tratě v rámci celé sítě ČR, související projekty rozvoje sítě VRT, investiční náklady a požadavky na ochranu životního prostředí.

Trasu navrhněte ve variantách pro traťovou rychlost 120, 160 km/h (v koridoru VRT 300 km/h) a napojte do stávajících stanic Čáslav a Havlíčkův Brod s možnostmi napojení na budoucí koridor VRT. Jednotlivé varianty posuďte.

Navrhněte potřebné úpravy pro zdvojkolejnění ve stanicích: Čáslav, Golčův Jeníkov, Leština u Světlé a Světlá nad Sázavou.

Nutné úpravy traťových úseků a stanic navrhněte podle „Zásad modernizace vybrané železniční sítě Českých drah.“ Zhodnoťte možnosti a úlohu řešené tratě z pohledu dopravního trhu. Analyzujte situaci z pohledu demografického a ekonomické situace v regionu a s ohledem na směry vnitrostátních přepravních proudů.

Vypracujte:

  1. Situaci traťového úseku v měřítku 1:10 000
  2. Vzorové příčné řezy v měřítku 1:50
  3. Posouzení variant řešení traťového úseku
  4. Dopravní schémata stanic
  5. Situaci vybraných stanic 1:1 000
  6. Posouzení přestupních vazeb a koordinace s autobsovou dopravou
  7. Analýzu dopravního trhu
  8. Analýzu demografické a ekonomické situace v regionu
  9. Zjednodušenou ekonomickou analýzu projektu
  10. Zjednodušené technologické posouzení
  11. Technickou zprávu
  12. Fotodokumentaci současného stavu

Fotodokumentace

Čáslav Čáslav Světlá nad Sázavou Světlá nad Sázavou Leština u Světlé