info k situaci na Ukrajině
logo ČVUT FD

Dopravní stavba roku 2009

okružní křižovatkaDne 25. května 2010 byl završen další ročník celostátní soutěže "O nejlepší dopravní stavby a technologie roku". Na slavnostním večeru v Betlémské kapli za účasti ministra dopravy ČR Gustava Slamečky byly předány tituly i další ocenění projektům vybraným porotou, jejímž předsedou byl prof. Ing. Petr Moos CSc., prorektor pro rozvoj ČVUT. cenaPorota vybírala z celkem 43 projektů přihlášených do 5 kategorií soutěže. Předány byly i ceny v soutěži O nejlepší diplomovou práci z oboru doprava a dopravní stavitelství.

Cílem soutěže je profesionální prezentace oborů české dopravní stavitelství a inženýrské profese nejen laické i odborné veřejnosti, ale také české a evropské politické reprezentaci.

cenaFakulta dopravní ČVUT byla jak mezi oceněnými, tak i mezi oceňujícími – Cenu ministra dopravy získalo konsorcium Fakulta dopravní ČVUT, Fakulta stavební ČVUT a Deloitte Advisory, s.r.o. za projekt „Zavedení diferencovaných tarifů pro regulaci zpoplatnění vozidel v pátečních odpoledních hodinách“. V soutěži O nejlepší diplomovou práci byl oceněn Ing. Martin Vaněk s tématem „Rekonstrukce železniční stanice Stará Paka“.

okružní křižovatkaČVUT naopak udělilo Cenu rektora ČVUT projektu "I/16 Mělník, okružní křižovatka u mostu přes Labe" a Cenu Fakulty dopravní ČVUT projektu „Bezpečný přechod pro chodce 3.generace Frýdek-Místek, Ostravská-Novodvorská“.

cenaSoutěž vyhlašuje Ministerstvo dopravy České republiky společně se Státním fondem dopravní infrastruktury.

Výsledky soutěže o nejlepší diplomovou práci z oborů doprava a stavitelství závěrečná zpráva   (~38 kB)

Certifikáty - tituly a ocenění:

  • Cena rektora ČVUT soubor pdf  (~331.8 kB)
  • Cena ministra dopravy soubor pdf  (~331.6 kB)
  • Cena Fakulty dopravní ČVUT soubor pdf  (~330.2 kB)
  • Soutěž o nejlepěí diplomovou práci soubor pdf  (~271.5 kB)

Závěrečná zpráva soubor pdf  (~946.4 kB)


Kontakt pro média:
Ing. Jana Bidlová
tel.: 224 359 534
e-mail: jbidlova@fd.cvut.cz